Nakupovalni in poslovni centri v Sarajevu - Nurković, Rahman (Revija za geografijo, 2012)
V prispevku je opisan vpliv nakupovalnih in poslovnih središč: V prispevku je analiziran vpliv trgovskih centrov in trgovskih centrov Mercator, Tuš, Obi Robot, Konzum in BBI na razvoj mesta Sarajevo. Rezultati ankete, opravljene med obiskovalci, kažejo na prisotnost družbenih funkcij (sprehod, prosti čas, rekreacija, zabava, druženje) v petih središčih. Omenjene funkcije so bolj izražene v novih nakupovalnih središčih, nakupovanje pa je najpomembnejši motiv obiska trgovskih središč. Mesto Sarajevo s svojo okolico tvori funkcionalno povezano celoto - mesto oziroma urbano regijo.
Keywords: trgovski in poslovni centri; centralni poslovni center; javni prostor; družabne funkcije; Sarajevo