Razvoj in značilnosti turističnega obiska v Sloveniji po letu 1950 - Horvat, Uroš (Revija za geografijo, 2018)
Avtor s pomočjo podatkov stacionarnega turističnega obiska (število turistov in nočitev, povprečna dolžina bivanja turistov, državna pripadnost, sezonskost turističnega obiska, razporeditev po vrsti nastanitvenih objektov in vrsti turističnih krajev) ugotavlja poglavitna obdobja turističnega razvoja v Sloveniji po letu 1950. Pri tem izpostavlja vpliv gradnje turistične infrastrukture in nastanitvenih zmogljivosti, spremembe turističnih tokov, vpliv političnih dogodkov in drugih dejavnikov.
Keywords: turistični obisk; turistični razvoj; turisti; nočitve; povprečna dolžina bivanja turistov; vrste turističnega kraja; Slovenija