Koncept turistične in ekonomske regionalizacije Bosne in Hercegovine s posebnim poudarkom na turistično-geografski regiji Tuzla na območju severne Bosne - Nezirović, Senada; Drešković, Nusret; Mirić, Ranko (Revija za geografijo, 2018)
Ta članek obravnava turistično-geografske regije Bosne in Hercegovine. Raziskava razvoja turizma regije Tuzla v okviru tega dela zahteva prostorsko definicijo, tj. demarkacijo turistične regije na območju severne Bosne. Med določanjem meja turistične regije Tuzla so bili upoštevani prejšnji geo-turistični in ekonomski koncepti regionalizacije severovzhodne Bosne in Hercegovine, pri čemer je bilo podanih šest predlogov. V ta namen je bila izvedena geografska analiza. Predlagani so bili popravki prejšnjih fiziognomskih meja in  regionalnih enot prve in druge ravni, skupaj z uveljavljenimi smernicami za nadaljnje raziskave na tem področju. Med terenskim raziskovanjem je bil poudarek na podrobnem pripisovanju turističnega potenciala in njihove vloge pri prostorski organizaciji in razvoju turizma. Motivi in cilji so potreba po vzpostavitvi bolj učinkovite koordinacije razvoja turizma v turistični regiji Tuzla, povezovanje turističnih destinacij, določanje razvojnih vprašanj in doseganje večjega ekonomskega razvoja. Ta dokument nudi kratko analizo območij, kjer obstajajo turistični viri in objekti z dominantno funkcijo turizma, tj. kjer lahko turizem postane osrednja ekonomska dejavnost.
Keywords: regionalizacija; turistična regija Tuzla; turizem