Slovenci v mestu Sarajevu od leta 1991 do leta 2013 - Tomažič, Dušan; Suljić, Alija (Revija za geografijo, 2020)
V prispevku so prikazane osnovne demografske karakteristike Slovencev v Sarajevu (BiH). Narejena je primerjava popisov iz leta 1991 in 2013. Analizirana je dinamika števila, teritorialna razpršenost, spolna, starostna in verska struktura Slovencev v obdobju pred vojno v Bosni in Hercegovini in po njej. Evakuacija 348 Slovencev iz Sarajeva novembra 1992. leta je zelo vplivala na število, strukturo in teritorialno distribucijo slovenskega prebivalstva v glavnem mestu BiH. Zaradi objektivnejše slike Slovencev glede njihove etnične pripadnosti so vključeni tudi nekateri drugi podatki.
Keywords: Slovenci; veroizpoved; materni jezik; spol; starost; Sarajevo; Bosna in Hercegovina