Prednosti in slabosti bivanja ter potrebe lokalnih prebivalcev v Svečini, Turnišču in Cirkulanah - Žagavec, Aljaž; Pucko, Klemen; Jöbstl, Gita; Kumer, Peter (Revija za geografijo, 2023)
Raziskava obravnava percepcije in potrebe lokalnih prebivalcev na treh podeželskih območjih. Pri tem smo primerjali mnenja krajanov na eni in strateške načrte, ki so jih v preteklih letih sprejele Lokalne akcijske skupine in Regionalne razvojne agencije, na drugi strani. Rezultati kažejo na razlike in podobnosti med mnenji lokalnega prebivalstva in strateškimi načrti, kar odpira razpravo o učinkovitosti in usmeritvi regionalnega razvoja.
Keywords: razvoj podeželja; regionalna politika; potrebe skupnosti; dojemanje lokalnega okolja; strateško načrtovanje; kvalitativna analiza; slovensko podeželje