Vikend turizem prebivalcev Košic ob upoštevanju novega načina preživljanja prostega časa v zabaviščnih nakupovalnih centrih - Mitríková, Jana; Menyhértová, Ivana (Revija za geografijo, 2008)
Vikend turizem predstavlja masovno udeležbo prebivalcev v turizmu. Košice imajo največji potencial za razvoj vikend turizma in številne možnosti za izkoriščanje na področju zgodovinsko-kulturnih spomenikov, družabnih dogodkov in širjenja mreže upravnih institucij. Leta 2013 bodo Košice evropska prestolnica kulture, na področju kulture in turizma bodo realizirani številni projekti, ki naj bi privabili ne samo domače, ampak tudi tuje obiskovalce. Preživljanje prostega časa v velikih trgovinah, predvsem v zabaviščnih nakupovalnih centrih, ki ponujajo kombinacijo mnogih trgovin in široko paleto storitev, je v zadnjem času vse bolj priljubljena vikend aktivnost.
Keywords: vikend turizem; Košice; zabaviščni nakupovalni centri; prosti čas