Mobilnost starostnikov glede na njihov kraj bivanja ter spol in starost - Hadner, Maja (Revija za geografijo, 2022)
Prispevek prinasa nekaj spoznanj o mobilnosti starostnikov, ki bivajo v razlicnih naseljih, se razlikujejo po spolu in starosti. Na osnovi podatkov, zbranih z anketiranjem, so bile ugotovljene pogostnosti odhodov od doma, najpogosteje prepotovane razdalje in pogosti nacini premagovanja razdalj pri starostnikih. Zbrane podatke smo primerjali in iskali razlike glede na kraj bivanja, spol in starost.
Keywords: kraj bivanja; mobilnost; spol; starost; starostniki