Dejan Rebernik: Urbana geografija. Geografske značilnosti mest in urbanizacije v svetu. - Drozg, Vladimir (Revija za geografijo, 2007)
Knjiga obsega uvod in 16 poglavij, sledijo trije seznami literature, slik in fotografij. Po uvodu je v drugem poglavju avtor orisal vsebino urbane geografije in konceptualne usmeritve, ki so se odražale pri spoznavanju urbanih območij. Tretje poglavje govori o nastanku in razvoju mest, pri čemer se je avtor omejil samo na evropska mesta. Naslednji dve poglavji sta posvečeni urbanizaciji, v šestem poglavju pa je govora o urbanih sistemih. Sledi poglavje o mestni regiji. Osmo poglavje je avtor naslovil Mestna zgradba, v njem pa predstavlja teorije in modele, ki jo pojasnjujejo. V naslednjih treh poglavjih je obdelana morfološka, sociogeografska in funkcijska zgradba mesta. Sledita dve poglavji o gospodarskih dejavnostih, to je industriji in storitvah ter poglavje o prometu v mestu. Petnajsto poglavje govori o degradiranih urbanih območjih in urbani prenovi, naslednje pa o socialističnem mestu. Zadnje poglavje obravnava mesta in urbanizacijo v tretjem svetu.