Kraj kot presečišče med interesi regionalne geografije in trženja - Matlovičová, Kvetoslava (Revija za geografijo, 2007)
Nove izzive, ki jih predstavlja kraj, so sprožili pobudo za trženjske raziskave, ki integrira različne trženjske pristope in zahteva ne le široko paleto znanja iz humanistike, družboslovja in poslovnih disciplin, temveč tudi razumevanje celotne kompleksnosti njegovega produkta – kraja. Zapletenost njegovega bistva in narave je verjetno eden od razlogov, zakaj doslej ni konsenza o tem, kako definirati trženje kraja. Tu je prostor za geografijo, kateri kraj predstavlja predmet raziskovanja, in kateri kraj je tudi del metode, kako takšne raziskave izvajati. Ta članek je namenjen razpravi o vprašanjih uporabnosti koncepta kraja v teritorialnem trženju, ki oblikuje stičišče med regionalno geografijo in trženjem.
Keywords: koncept kraja; trženje kraja; regionalna geografija