Spreminjajoča se mala mesta - Trócsányi, András; Máté, Éva (Revija za geografijo, 2024)
Revija za geografijo razglaša razpis za prispevke za posebno tematsko številko, ki se posveča "majhnim mestom". K sodelovanju vabimo raziskovalce in strokovnjake iz vseh področij geografije in drugih prostorskih ved, da prispevajo izvirne znanstvene članke, pregledne članke in študije primerov, ki obravnavajo različne dimenzije majhnih mest po svetu. Namen te številke je raziskati raznolike vidike majhnih mest kot prostorsko-upravnih enot, lokalnih skupnosti, demografskih kategorij, dediščine in grajenih območij ali specifičnih razvojnih vprašanj.