Mobilnostni načrt za Splošno bolnišnico Novo mesto: koraki k zmanjševanju okoljskih vplivov in povečanju podnebne odpornosti - Urh, Vane (Revija za geografijo, 2024)
V članku sta predstavljena postopek izdelave mobilnostnega načrta za Splošno bolnišnico Novo mesto in njegov prispevek k zmanjševanju okoljskega vpliva zdravstva in prometa. Posebej so predstavljeni analiza potovalnih navad in ukrepi, ki so prispevali k spodbujanju in ozaveščanju o prometnih značilnostih na lokaciji, ki ustvarja veliko prometa. Dodatno smo z analizo pomembnosti in učinkovitosti poskušali določiti dejavnike, ki lahko najbolj vplivajo na spremembo potovalnih navad v smeri bolj trajnostne mobilnosti, ki bo prispevala k zelenemu prehodu na način zmanjševanja in prilagajanja podnebnim spremembam.