Produkcijski proces in organizacija mednarodne kulturne prireditve: Evropska noč gledališč v Bosni in Hercegovini - Nezirović, Senada; Krdžalić, Denis; Žunić, Lejla (Revija za geografijo, 2024)
Evropska noč gledališč je enodnevni dogodek, ki vsako leto poteka v evropskih državah, od leta 2010 pa pri tem sodeluje tudi Bosna in Hercegovina. Program vključuje gledališke predstave in druge oblike uprizoritvenih umetnosti. Evropska noč gledališč je največja in najobsežnejša gledališka prireditev ter ena najpomembnejših kulturnih prireditev v povojni Bosni in Hercegovini. Prispevek se posveča predvsem analizi te prireditve, torej glavnih akterjev organizacije in sodelovanja ter umetniških institucij, v katerih sodelujejo različne gledališke ustanove, organizacije in umetniki.