Izdelava katastra bazenov za Gradec (1945-2015) - Droin, Ariane; Sulzer, Wolfgang; Wecht, Matthias (Revija za geografijo, 2016)
Prispevek obravnava izdelavo katastra bazenov za Gradec s pomočjo veččasovne analize letalskih posnetkov. Dvanajst časovnih korakov med letoma 1944/45 in 2015 je delno analiziranih z digitalno obdelavo slik in vizualnim kartiranjem. Rezultat kaže na velik porast zasebnih bazenov med letoma 1990 (600) in 2015 (5600). Razporeditev bazenov in njihovih različnih vrst kaže posebne vzorce, ki jih je mogoče geografsko razlagati s strukturami družbenih naselij.