Industrial tourism as an opportunity to diversify the tourism of the Pécs-Mecsek region - Pintér, Réka; Csapó, János (Revija za geografijo, 2016)
Namen pričujočega članka je razkriti potencial industrijskega turizma v regiji Pécs-Mecsek na Madžarskem, kjer po našem mnenju obstaja ustrezen potencial sedanje industrijske dediščine, vendar je na raziskovalnem območju v zvezi s tem le omejen ali precej slabo izkoriščen. Morebitna uporaba industrijske dediščine bi bila koristna, saj se območje v zadnjem obdobju sooča s stagnacijo turistične industrije in izgubo položaja, zato avtorji menijo, da bi priložnost za prenovo razvoja turističnih proizvodov lahko ponudil tudi turizem z industrijsko dediščino v analizirani regiji.