Spreminjanje rabe tal na Pohorskih planjah med letoma 2000 in 2014 - Golob, Tanja; Kodrič, Domen; Meolic, Jelko; Praprotnik, Aleš; Premužič, Aleksandra; Simreich, Anja; Viltužnik, Rosvita (Revija za geografijo, 2015)
Članek obravnava naravne značilnosti območja Pohorskih planj ter spreminjanje kulturne pokrajine iz vidika rabe tal. Naravne razmere so analizirane in prikazane z ozirom na zemljiške kategorije. Prikazane so tudi spremembe zemljiških kategorij v obdobju med letoma 2000 in 2014. Ugotovljeno je spreminjanje kulturne pokrajine – širjenje gozda ter ekstenzifikacija kmetijskih površin.