Sožitje različnih družbenih skupin okoli enega od kampusov Univerze v Pécsu - Makkai, Bernadett; Gyüre, Judit (Revija za geografijo, 2012)
V procesu preoblikovanja in prenove mest se pričakuje veliko število priseljencev v povezavi z obstojem uspešnih industrijskih panog. Predvideva se, da bo v okolju, kjer je visokošolska izobrazba eden najpomembnejših gospodarskih dejavnikov, prihajalo do konfliktov v vsakdanjem sobivanju družbenih skupin. Namen te študije je v mestni četrti, ki se je morala preoblikovati zaradi gospodarskih strukturnih sprememb in v kateri se pogumno mešajo starajoči se ljudje in začasni prebivalci univerz, raziskati, kako sobivanje različnih družbenih skupin vpliva na kakovost življenja v četrti in kako razmere zaznavajo prizadeti ljudje sami. Poleg tega želimo ugotoviti, kakšne vrste napetosti nastajajo zaradi interakcij med temi skupinami z različnim/različnim ozadjem in kakšne možne rešitve je mogoče najti za odpravo teh napetosti.