Način reševanja konfliktov v mestnem središču - primer iz mesta Freystadt - Maier, Jörg (Revija za geografijo, 2012)
V prispevku je opisan primer aktivnosti urbanega upravljanja kot rezultat programa revitalizacije mestnega jedra. Problem se pojavi po odločitvi trgovskega podjetja, da na robu mesta zgradi nov trgovski center. Posledica te odločitve bi lahko bila izguba privlačnosti mestnega jedra. Trgovci in gostinci so skupaj s podporo države in strokovnjaki pripravili program za boljšo in privlačnejšo ponudbo v središču mesta.