Izbrane naravnogeografske značilnosti občine Radlje ob Dravi - Žiberna, Igor (Revija za geografijo, 2011)
Članek obravnava zveze med rabo tal in izbranimi naravnogeografskimi značilnostmi na območju občine Radlje ob Dravi. Predstavljena metodologija pridobivanja podatkov in iskanja statističnih povezav med opisnimi spremenljivkami. Analizirana je tudi razporeditev posameznih oblik rabe tal glede na izbrane naravnogeografske značilnosti s pomočjo geografskih informacijskih sistemov.