Izredni profesor dr. Božidar Kert – pregled profesionalne poti ob njegovi devetdesetletnici - Kolnik, Karmen; Konečink Kotnik, Eva (Revija za geografijo, 2018)
V članku je podan analitični pregled štirih področij profesionalnega dela dr. Božidarja Kerta ob njegovi 90.letnici. Na osnovi njegovih bibliografskih enot, zapisov štirih dolgoletnih sodelavcev ter s pol strukturiranim intervjujem jubilanta, smo v kombinaciji z analizo obstoječih objavljenih in tudi njegovih osebnih, neobjavljenih gradiv predstavili področja izobraževanja, kariere, raziskovanja in pedagoškega dela enega izmed utemeljiteljev mariborskega geografskega oddelka.