Izkoriščanje in uporaba nekovinskih mineralnih virov Tuzelskega kantona - Nezirović, Senada (Revija za geografijo, 2019)
Ta članek analizira prostorsko razporeditev potencialnih nekovinskih mineralnih virov na območju Tuzlanskega kantona. Razpoložljivi nekovinski mineralni viri Tuzelskega kantona so razvrščeni v tri skupine: energetski (premog), industrijska predelava (kamena sol, apnenec, kremenčev pesek, opečna glina in magnezit) ter gradbeni materiali (gramoz in pesek). Identifikacija nekovinskih mineralnih virov Tuzlanskega kantona loči vse vire po njihovem pomenu in uporabi, pri čemer daje kratek pregled njihovega gospodarskega izkoriščanja. Na podlagi terenskih raziskav, trenutnega znanja, zbiranja različnih informacij in dokumentov avtor v članku izpostavlja gospodarski pomen nekovinskih mineralnih virov in njihovo udeležbo v gospodarskem razvoju Tuzelskega kantona.