Novi izzivi za ekološke kmete v Indiji - turizem, začimbe in zelišča - Firmino, Ana (Revija za geografijo, 2010)
Ekološko kmetovanje lahko indijskim kmetom omogoči, da svojim proizvodom dodajo dodano vrednost. Tisti, ki delujejo v regiji Ponda/Goa, imajo koristi od zgodovinskega ozadja in zelo ohranjene biotske raznovrstnosti, zaradi česar bodo morda v prihodnosti upravičeni do projekta GIAHS (Globalno pomembni sistemi kmetijske dediščine), ki bo preprečil uničenje teh slikovitih pokrajin. Plantaže začimb so živa učna ura naravoslovja in zgodovine za vsakogar in privlačnost za turiste, ki tu najdejo prijetno okolje, bogato rastlinstvo in živalstvo, podeželski turizem, ajurvedsko medicinsko oskrbo in vrsto prostočasnih dejavnosti v stiku z naravo.