Geografija podeželja v Sloveniji - pregled - Pelc, Stanko; Drozg, Vladimir (Revija za geografijo, 2009)
Članek prikazuje pregled teoretičnih in konceptualnih usmeritev v slovenski podeželski geografiji. Prvi del članka obravnava spremembe v razumevanju pojma podeželsko območje, drugi del pa obravnava nekatere teoretične koncepte. Zadnje poglavje nudi pregled najpogosteje raziskovanih tematik na področju podeželske geografije v Sloveniji.