Dileme regionalne geografije Slovenije - Klemenčič, Marijan (Revija za geografijo, 2008)
Razprava opozarja na metodološke in teoretične slabosti slovenske regionalne geografije, kritično presoja slovenske dosežke na področju (regionalne) geografije ter ponuja nekaj iztočnic za bolj celosten pristop h geografiji Slovenije.