Prireditveni turizem v turistični ponudbi mesta Sarajevo. - Topalović, Ena; Čaušević, Amra (Revija za geografijo, 2022)
Namen prispevka je analizirati prireditveni turizem v turistični ponudbi mesta Sarajevo, tj. v kolikšni meri prireditveni turizem v turistični destinaciji Sarajevskega kantona vpliva na povečanje ali zmanjšanje povpraševanja po destinaciji in na ekonomsko in družbeni pomen različnih dogodkov, sedanjih ali preteklih, za Kanton Sarajevo. Prispevek je uporabil kvantitativni raziskovalni pristop, ki je vključeval zbiranje podatkov s pomočjo spletne ankete (Google Forms). Raziskava je potekala od septembra pt do 11. septembra 2021 na priročnem vzorcu 40 anketirancev. Anketa je bila sestavljena iz dveh delov, kjer je prvi vezan na demografske značilnosti anketirancev, drugi del pa je temeljil na zadovoljstvu s kakovostjo ponudbe turističnih dogodkov v Sarajevu in na zanimanju turistov za razvoj potencialnih dogodkov v Sarajevu (advent). Za interpretacijo dobljenih podatkov smo uporabili metode analize, sinteze in deskriptivne statistike.