Mobilnost starostnikov glede na njihov kraj bivanja ter spol in starost - Hadner, Maja (Revija za geografijo, 2022)
Prispevek prinasa nekaj spoznanj o mobilnosti starostnikov, ki bivajo v razlicnih naseljih, se razlikujejo po spolu in starosti. Na osnovi podatkov, zbranih z anketiranjem, so bile ugotovljene pogostnosti odhodov od doma, najpogosteje prepotovane razdalje in pogosti nacini premagovanja razdalj pri starostnikih. Zbrane podatke smo primerjali in iskali razlike glede na kraj bivanja, spol in starost.