Projekt okoljske spremembe podpira ekološko tranzicijo v geografiji - Vovk, Ana; Davidovič, Danijel (Revija za geografijo, 2022)
V prispevku so zdruzena izhodisca Evropskega zelenega dogovora in digitalizacije Evrope, ki poudarjajo pomen trajnostnega nacina zivljenja na Zemlji in poudarjajo vlogo posameznika pri uresnicevanju individualne trajnostnosti. Kot poti za doseganje teh ciljev EU financno podpira stevilne projekte, katerih cilj je razviti ucna orodja (moduli, aplikacije) za izobrazevanje vseh ciljnih skupin preko formalnega in neformalnega pristopa. Kot primer predstavljamo projekt Okoljske spremembe, ki poteka na Filozofski fakulteti v Mariboru in kot rezultat ponuja sest okoljsko naravnanih modulov, ki so prvenstveno namenjeni izvajalcem izobrazevanj ter malim in srednje velikim podjetjem, da bi nadgradile trajnostne prakse. Izpostavljena je interdisciplinarna usmerjenost geografije, ki bi z vkljucevanjem dodatnih trajnostnih pristopov nadgradila pomen geografske znanosti v druzbi.