Refleksije urednikov o geografski monografiji Slovenije - Drozg, Vladimir; Albrecht, Volker (Revija za geografijo, 2007)
Prispevek prinaša razmišljanja urednikov o zasnovi in vsebini regionalno geografske monografije o Sloveniji. Izpostavljeno je vprašanje koncepta regionalno geografskega prikaza, metode interpretacije, kartografskih upodobitev, nacionalnega konteksta besedila ter uporabe znanstvenega instrumentarija.