Prostorska mobilnost zaposlene populacije in poklicna struktura delovne sile v industriji Tuzlanske doline - Nurković, Rahman (Revija za geografijo, 2007)
Namen tega članka je do določene mere prikazati dnevne migracije delovne sile v industriji Tuzlanske doline. Poleg Tuzle so kot centri prepoznani trije kraji glede na pomembnost njihove delovne funkcije: Lukavac, Živinice in Banovići. Na eni strani imamo močno koncentracijo industrijskih delovnih mest, na drugi pa skoraj neindustrializirano preostalo ozemlje.