Ekonomska struktura in razvoj mestne regije Pilsen in marginalnih območij v okrožju Pilsen - Dokoupil, Jaroslav (Revija za geografijo, 2006)
Ekonomska struktura in razvoj mestne regije Pilsen in marginalnih območij v okrožju Pilsen Organizacijska struktura gospodarstva se je v okrožju Pilsen spremenila. Tu so razlike v strokovni strukturi in velikosti strukture. Pomembno vlogo igrajo tuje investicije, ki se razvijajo različno v mestni regiji Pilsen in v mejnih okrajih. Tudi razvoj brezposelnosti in strukture prebivalstva ne sledita enakim grafikonom v povezavi s kvaliteto prometne situacije, gospodarske strukture in pripravljenosti na tuje investicije.