Uspešno poučevanje in učenje tehnike in tehnologije s konstrukcijskimi sestavljankami - Papotnik, Amand (Revija za elementarno izobraževanje, 2008)
Prispevek obravnava nekaj nadrobnih strategij za ustvarjanje novega znanja in globalno-osrednjo strategijo za konstruiranje s sestavljankami. Poudarek je namenjen tudi razvijanju sposobnosti, ki jih lahko razvijamo v okviru izbranih strategij. V tako zastavljeni strategiji je mogoče izkazovanje medpredmetnega načrtovanja in povezovanja. Udejanja se težnja po pridobivanju boljšega znanja, saj konstruktivisti menijo, da znanja v gotovi obliki ne moreš drugemu "dati", niti ga od nekoga "prejeti", ampak ga mora vsakdo z lastno miselno aktivnostjo ponovno zgraditi.
Keywords: izobraževanje; tehnika in tehnologija; konstrukcijske sestavljanke; spretnosti