Izboljšanje učne uspešnosti v osnovnem izobraževanju: Vloge reševanja problemov in izzivov kreativnega mišljenja - Nguyen, Pham Ngoc Thien; Tran, Khanh-Trinh; Buu Le, Giam (Revija za elementarno izobraževanje, 2025)
V študiji preučujemo vpliv aktivnosti reševanja problemov in kreativnega mišljenja na pouk naravoslovja v osnovni šoli. V raziskavi je sodelovalo 64 učencev tretjega razreda in 62 učencev petega razreda iz Južnega Vietnama, pri čemer je bila polovica razporejena v eksperimentalne skupine, druga polovica pa v kontrolne. Eksperimentalne skupine, ki so prejemale strukturirane učne ure, so dosegle boljše rezultate kot kontrolne skupine, ki so uporabljale tradicionalne učne metode. Rezultati poudarjajo pozitiven vpliv vključevanja teh aktivnosti na učno uspešnost in podpirajo učinkovitost strukturirane podpore pri izboljšanju učnih dosežkov.
Keywords: reševanje problemov, kreativnost, učna uspešnost, osnovnošolsko izobraževanje, Južni Vietnam.