Vloga izkušenj v gozdu za dobro počutje in odpornost otrok - M. Kobler, Evelyn (Revija za elementarno izobraževanje, 2025)
Zaskrbljujoče težave (duševnega) zdravja otrok in mladih, ki so se še povečale zaradi pandemije in strahov, povezanih z okoljem, vodijo do vprašanja, kako lahko otroke pripravimo na vse zapletenejši svet in posledice – bolj aktualno kot kadar koli prej. V članku zato obravnavamo pomen odpornosti, dobrega počutja in doživljanja narave za razvoj otrok, zlasti s preživljanjem časa v gozdu. Doživljanje gozda namreč krepi imunski sistem, zmanjšuje stres, spodbuja socialne in motorične spretnosti ter lahko tako pozitivno vpliva na dobro počutje otrok in razvoj odpornosti.
Keywords: dobro počutje otrok, odpornost, izkušnje v gozdu, izobraževanje v gozdu.