Statistična grafika v čeških učbenikih: Primerjalna vsebinska analiza dveh izobraževalnih področij na osnovni ravni - Marek, Tomáš; Maněnová, Martina (Revija za elementarno izobraževanje, 2024)
V članku predstavljamo analizo trenutnega stanja na področju razvijanja spretnosti rabe statistične grafike v osnovnošolskem izobraževanju na Češkem. Raziskava temelji na kvantitativni vsebinski analizi grafičnih prikazov podatkov v učbenikih in delovnih zvezkih, ki se pogosto uporabljajo pri pouku. Ugotovitve razkrivajo pomembne razlike v pogostosti statističnih grafičnih prikazov med različnimi učbeniki ter v oblikah in vrstah uporabljenih statističnih grafičnih prikazov na različnih izobraževalnih področjih.
Keywords: osnovnošolsko izobraževanje, analiza učbenikov, analiza vsebine, statistična grafika, diagrami.