Prilagoditev družine in njen odnos do akademskega udejstvovanja učencev na primarni ravni - Abdullah, Tauqeer (Revija za elementarno izobraževanje, 2024)
Družinska prilagoditev je ključnega pomena za otrokove šolske obveznosti. Ta kvantitativna študija je bila izvedena, da bi ugotovili pomembno povezavo med družinsko prilagojenostjo osnovnošolcev in njihovo akademsko angažiranostjo. Ugotovljeno je bilo, da je stopnja družinske prilagoditve študentov pozitivno in pomembno povezana z njihovo akademsko angažiranostjo (r = 619, p
Keywords: družinska prilagoditev, akademski angažma, osnovna izobrazba, učiteljica, študent.