Pristopi k izobraževalnim dejavnostim in konstrukciji kurikuluma Informatike - Etinger, Darko; Diković, Marina; Alilović, Hrvoje (Revija za elementarno izobraževanje, 2024)
Raziskovalni del prispevka analizira zadovoljstvo osnovnošolcev s predmetom informatika. Raziskava je bila izmerjena in predstavljena z uporabo ameriškega indeksa zadovoljstva strank (angl. American Customer Satisfaction Index – ACSI). Uporabljene so bile štiri podlestvice, in sicer pričakovanje, zadovoljstvo, kakovost in vrednote. Anketiranih je bilo 135 (N) hrvaških osnovnošolcev (iz Brodsko-posavske županije). Rezultati raziskav kažejo, da učenci od predmeta informatika veliko pričakujejo in da se njihova pričakovanja postopoma izpolnjujejo ter da so deležni kakovostne izobrazbe. Ugotoviti je mogoče tudi, da so težave, s katerimi so se učenci srečevali prej, kot sta kakovost učilnic in opreme, v primerjavi s prejšnjimi leti precej manjše.
Keywords: American Customer Satisfaction Index (ACSI), učni načrt predmeta informatika, IKT, informatika, zadovoljstvo učencev.