Zur beruflichen Fortbildung der Musiklehrer in Lettland - Stramkale, Ligita (Revija za elementarno izobraževanje, 2014)
Poklicno usposabljanje učiteljev glasbe v Latviji. Strokovni razvoj učiteljev glasbe je v Latviji še vedno aktualna tema. Predpisi latvijskega ministrstva določajo zahteve strokovnega izpopolnjevanja učiteljev. Ta se izvajajo v okviru različnih programov za usposabljanje učiteljev glasbe. V prispevku analiziramo posebnosti profesionalnega razvoja učiteljev glasbe in enega od izobraževalnih modulov − Didaktični modeli glasbenega pouka. Empirična raziskava, iz katere izhajajo predstavljeni izsledki, poskuša zajeti odnos učiteljev glasbe do dejavnikov, ki vplivajo na kakovost programov poklicnega usposabljanja in njihovih predavateljev. V sklepu je poudarjenih več dejavnikov, ki vplivajo na kakovost poklicnega izobraževanja učiteljev glasbe.
Keywords: učitelj glasbe; profesionalni razvoj; kakovost razvojnih programov