Razumevanje izzivov, povezanih s sodelovalnim učenjem: empirična študija z osnovnošolskimi učitelji - Adl-Amini, Katja; Franziska,; Anna Theresia ,; Johanna,; Nora,; Mareike, (Revija za elementarno izobraževanje, 2024)
Sodelovalno učenje vključuje učinkovite metode za izboljšanje učenja učencev v osnovni šoli in heterogenih razredih. Vendar ga učitelji ne uporabljajo pogosto. V pričujoči raziskavi smo z intervjujem raziskovali, na katerih ravneh izobraževalnega sistema se po mnenju osnovnošolskih učiteljev nahajajo težave, povezane s temi metodami, in kakšne nasprotujoče si zahteve povezujejo z njimi. Študija ponuja pomemben vpogled v to, kako bi lahko reševali izzive, povezane s sodelovalnim učenjem.
Keywords: sodelovalno učenje, težave pri izvajanju, študija intervjujev, osnovna šola, učitelji