Development through Movement – Psychopedagogical Analysis and Psychomotor Approaches - Zoglowek, Herbert; Aleksandrovich, Maria (Revija za elementarno izobraževanje, 2016)
Razvoj z gibanjem – psihopedagoška analiza in psihomotorični pristopi. Članek obravnava psihomotorični razvoj v zgodnjem otroštvu in sestoji iz treh delov. V prvem delu je kratek zgodovinski pregled teoretičnega opisa in analize gibanja. Drugi del daje pregled raznih gibalnih terapij in metod dejavnosti, ki so učinkovite pri delu v vrtcu. Tretji del članka poskuša analizirati in reflektirati praktične izkušnje avtorjev pri psihomotoričnem delu v vrtcih na Poljskem in na Norveškem.
Keywords: zgodnje otroštvo; gibalni razvoj; analiza gibanja; psihomotorična dejavnost; območje bližnjega razvoja