Uporaba informacijsko-komunikacijske tehnologije pri poučevanju in učenju angleščine v otroštvu - Brumen, Mihaela; Krušič, Helena; Zupančič, Tomaž (Revija za elementarno izobraževanje, 2017)
Prispevek se osredotoča na uporabo informacijskokomunikacijske tehnologije pri učenju tujega jezika angleščine v nižjih razredih, in sicer primerjalno na osnovi raziskave, ki je zajela tri države, Slovenijo, Španijo in Turčijo, z vzorcem 313 učiteljev. Raziskava je del projekta SBATEYL (2014-1-TR01-KA201-013197). Temeljila je na deskriptivni in kavzalni neeksperimentalni metodi empiričnega pedagoškega raziskovanja. Cilj je bil odkriti nivo temeljnih znanj o spletnih tehnologijah in stopnjo uporabe le-teh pri učiteljih, ki poučujejo tuji jezik na razredni stopnji. Na podlagi statističnih razlik lahko trdimo, da slovenski učitelji primerjalno s španskimi in turškimi redkeje uporabljajo računalniške tehnologije (virtualne svetove, bloge, računalniške igre, digitalne zgodbe, avdiomateriale) pri poučevanju tujega jezika v nižjih razredih.
Keywords: zgodnja angleščina; informacijsko-komunikacijska tehnologija; projekt SBATEYL; primerjalna študija; učni načrt