Musikalische Symbole: Ähnlichkeiten zwischen Symbolen aus der Altsteinzeit und frühen kindlichen Bildzeichen - Weinlich, Wolfgang (Revija za elementarno izobraževanje, 2017)
Glasbeni simboli: Podobnost med simboli iz pradavnine in med risbami v zgodnjem otroštvu. Delo je posvečeno klasični vzporednosti med slikovnimi najdbami iz kamene dobe in zgodnjimi otroškimi risbami. Je danes to sploh mogoče? Prazgodovinski začetek slikovnih sporočil je verjetno, glede na novejše raziskave, starejši kot smo mislili do sedaj. Prvi del članka se tako nekoliko bolj posveča tem najdbam in interpretaciji le-teh. V iskanju morebitnega teoretičnega konteksta k omenjeni vzporednosti je v članku komentirana izrazna semiotika Arna Sternsa in evolucijska prizadevanja Irenäusa EiblEibesfeldtsa. Najdena je bila šele v razlagah Ikonologija jezika Susane Petrillis. Pri hkratni zavrnitvi sumljivega biologizma predstavlja članek nekakšno hermenevtiko, ki še vedno dopušča klasični paralelizem, vendar lekot afirmacijo samega začetka, postavitve in avtonomije človeške likovne govorice.
Keywords: likovna umetnost; osnovna šola; likovni jezik; izrazna semiotika; otroške risbe