The Influence of Non-Formal Artistic and Creative Activities in Multicultural Educational Contexts - Pérez-Martin, Fernando (Revija za elementarno izobraževanje, 2017)
Vplivi neformalnih umetniških in ustvarjalnih dejavnosti v večkulturnih vzgojno-izobraževalnih okoljih. Vplivi neformalnih umetniških in ustvarjalnih dejavnosti v večkulturnih vzgojno-izobraževalnih okoljih. Naše šole iz leta v leto postajo vse bolj večkulturne. Nič nenavadno ni več, če imamo v razredu učence iz več kot ducata narodnosti z različnimi porekli, prepričanji in načini videnja sveta. Ta članek je povabilo k razmisleku o vlogi, ki jo imajo lahko neformalne umetniške in ustvarjalne dejavnosti v večkulturnih vzgojno-izobraževalnih okoljih. V ta namen predstavljamo izvleček iz študije primera izvedene v eni najbolj večkulturnih šol v Kanadi, ki kot primer prikazuje nekatere od tam razvitih dejavnosti in analizira pozitivne vplive le-teh v njihovi vzgojno-izobraževalni skupnosti.
Keywords: neformalna umetnost; glasbena vzgoja; študija primera; ustvarjalne dejavnosti; vzgojno-izobraževalna okolja