Sledenje večkodni pismenosti v šolah: študija primera - Komninos, Nickolas (Revija za elementarno izobraževanje, 2023)
Članek predstavlja orodja, ki jih lahko uporabimo za merjenje študentske večkodne pismenosti in metasemiotske ozaveščenosti. Rezultati raziskave so zanimivi v kontekstu razvoja večrazsežne pismenosti tako z vidika sledenja posameznega študenta skozi čas ali primerjalno z drugimi študenti znotraj določenega predmeta ali s podatki iz večjih vzorcev, na primer razlike na ravni ali usmeritvi izobrazbe, starosti, regije, nacije itn., da bi odkrili vzorce ali prednosti in slabosti večkodne pismenosti s širšega vidika.
Keywords: večkodnost, pismenost, večrazsežna pismenost, metasemiotska ozaveščenost