Učenje o šolah na Britanskem otočju z video korpusom: refleksija o spletnem projektu za digitalno opismenjevanje in večkodno gradnjo korpusa - Cambria, Mariavita (Revija za elementarno izobraževanje, 2023)
Na podlagi pridobljenih izkušenj s študenti, ki uporabljajo platformo OpenMWS (Taibi 2020), članek poroča o napredku študentov drugega letnika študija angleškega jezikoslovja na Univerzi v Messini pri uporabi spletne gradnje korpusa, označevanja in iskalnih orodij za raziskovanje video zvrsti.Prispevek opisuje načine, ki so se pri sodelovanju projekta Messina OVP (Online Video Project) na šolah na Britanskem otočju med kovidno krizo in po njej za učence izkazali kot koristni, tako v smislu pridobivanja besedilnih kompetenc kot v zvezi z ustvarjanjem novih interaktivnih skupnosti (Vasta in Baldry 2020; Baldry et al 2022).
Keywords: večkodnost, gradnja in označevanje korpusa, digitalna pismenost, angleško jezikoslovje, video žanri.