Modeli učenja na daljavo in ustvarjanje korpusa vedeov: simulatija, ustvarjalnost in preoblikovanje kot didaktična orodja - Taibi, Davide (Revija za elementarno izobraževanje, 2023)
Znotraj raziskave spletnih učnih okolij obravnava ta članek štiri modele učenja na daljavo z uporabo platforme OpenMWS znotraj procesov izbire, transkripcije in iskanja s konkordancami za označevanje gradnje in analize video korpusa. Študentje jih uporabljajo za naloge kot ustvarjanje video korpusov nanovo pri zaključevanju diplomskih nalog, pripravništva, skupinskega projektnega dela in s preoblikovanjem obstoječih video korpusov za potrebe novih uporabnikov, kot so osnovnošolci in srednješolci. Članek izpostavlja, kako analitika beleži interakcije študentov s platformo, pristop, ki študente vabi k razmisleku o lastnih učnih poteh.
Keywords: VCC (gradnja video korpusa), platforma OpenMWS, učenje na daljavo, učna okolja, specializirane didaktike.