Slikanica in njena vloga v predšolskem matematičnem izobraževanju - Maričić, Sanja; Stakić, Mirjana (Revija za elementarno izobraževanje, 2023)
V članku obravnavamo vlogo slikanice kot učnega vira pri učenju in poučevanju matematike v predšolskem obdobju ter predstavimo možnosti njene uporabe. Osnovni namen je ugotoviti, ali učitelji predšolske vzgoje uporabljajo slikanice pri poučevanju matematike na predšolski stopnji, za katera področja matematike jih najpogosteje uporabljajo in ali prepoznavajo metodološke prednosti njihove rabe. Rezultati kažejo, da polovica učiteljev predšolske vzgoje slikanico uporablja kot učno sredstvo pri poučevanju matematike v predšolskem obdobju, da jo najpogosteje uporabljajo za razvijanje pojma naravnih števil in prostorskih odnosov ter da prepoznavajo metodološke prednosti njene uporabe.
Keywords: otrok, slikanica, poučevanje matematike v predšolskem obdobju, učitelj predšolske vzgoje, govorni razvoj