Odnos srednješolcev do stilov učiteljev pred in med pandemijo Covid-19 - Škutor, Marijana (Revija za elementarno izobraževanje, 2023)
Namen tega prispevka je bil preučiti stališča učencev do stilov njihovih učiteljev pred in med pandemijo Covid-19. Srednje vrednosti smo izračunali z uporabo deskriptivne statistike, za ugotavljanje obstoja statistično značilnih razlik med skupinami pa smo uporabili t-test za neodvisne vzorce. S testiranjem razlike v oceni učencev o učiteljevem slogu v dveh različnih šolskih letih ni bilo ugotovljene statistično pomembne razlike zaradi morebitne prilagoditve učenca situaciji. Korelacijski koeficient pozitivnega predznaka med demokratičnim in stilom 'laissez-faire' je bil zabeležen na stopnji pomembnosti p < 0,05.
Keywords: kakovost poučevanja, spretnosti poučevanja, profesionalni odnos dijak–učitelj, socialna distanca, stres.