Vpliv študijskega programa izobraževanja učiteljev na razvoj TPACK - Dobi Barišić, Karolina; Brust Nemet, Maja (Revija za elementarno izobraževanje, 2023)
Ta študija primerja TPACK študentov na začetku in na koncu njihovega visokošolskega izobraževanja glede na vključenost in število predmetov računalništva. Raziskava je bila izvedena na Pedagoški fakulteti v Osijeku na Hrvaškem z isto generacijo študentov v letih 2015 (N=71) in 2020 (N=43).Rezultati so pokazali, da obstaja statistično pomembna razlika za tehnološko, pedagoško in vsebinsko znanje, za vse študente in za študente z dodatnimi predmeti računalništva. V primeru celotnega TPACK ni razlike za vse študente, za študente z dodatnimi predmeti računalništva pa je razlika pomembna.
Keywords: pedagoško znanje, predšolski učitelji, izobraževanje učiteljev, tehnološko znanje, TPACK