Pouk športa na daljavo za mlajše učence in učenke med epidemijo covid-19 v Sloveniji - Puhalj, Stojan; Šimunič, Boštjan; Pišot, Saša; Planinšec, Jurij (Revija za elementarno izobraževanje, 2022)
Cilj raziskave je bil preučiti, kako je potekala izvedba ure športa med šolanjem na daljavo v Sloveniji. Rezultati potrjujejo slabšo kakovost in krajše izvedbe ure športa med šolanjem na daljavo. Z našimi ugotovitvami sovpadajo tudi ugotovitve drugih, da so se med pandemijo COVID-19 drastično zmanjšale gibalna/športna aktivnost (G/ŠA) otrok in njihove gibalne sposobnosti. Ta študija podaja jasne odgovore vsem odgovornim déležnikom, da šolanje na daljavo ni primeren ukrep s stališča zagotavljanja pogojev zdravega razvoja otrok.
Keywords: COVID-19, otroci, izolacija, telesna aktivnost, pouk športa