Raba orodja Kahoot za uspešno razvijanje tujejezikovnega besedišča - V. Katemba, Caroline; H. L. Tobing, Joshua; A. Putri, Talitha (Revija za elementarno izobraževanje, 2022)
Številni učitelji razmišljajo o uporabi spletnih iger za učenje besedišča, med katerimi je še posebej pogosta aplikacija Kahoot. Osnovni namen pričujoče raziskave je bil ugotoviti, ali se z uporabo orodja Kahoot učenci in učenke v indonezijskem kontekstu učijo besedišča na enak način. Cilj je bil ugotoviti, ali pri razvijanju besedišča v tujem jeziku obstajajo statistično pomembne razlike med deklicami in dečki. Za ta namen smo izvedli kvantitativno raziskavo z 68 učenci 7. razreda, ki so reševali test pred in po uvedbi učenja z orodjem Kahoot.  Rezultati kažejo, da med spoloma obstaja pomembna razlika pri uspešnem učenju besedišča z aplikacijo Kahoot in da je raba Kahoota učinkovita metoda za poučevanje besedišča.
Keywords: tehnologija in besedišče, pametni telefon, angleščina kot tuji jezik