Vloga pesmaric pri ohranjanju otroških ljudskih pesmi v vrtcih - Mihelač, Lorena (Revija za elementarno izobraževanje, 2022)
Prispevek obravnava analizo pesmaric, ki se uporabljajo v vrtcih. Izpostavlja potrebo po prenovi obstoječega Kurikuluma za vrtce z vidika ohranjanja slovenske glasbene tradicije in v tem okviru tudi o vlogi otroških ljudskih pesmi. Poleg tega obravnava vprašanja (i) o nesorazmerju otroških ljudskih pesmi in avtorskih pesmi v pesmaricah, (ii) o informacijah o otroških ljudskih pesmih podanih v pesmaricah, in (iii) o predstavljanju otroških ljudskih pesmi v pesmaricah.
Keywords: otroške ljudske pesmi, predšolska vzgoja, pesmarice